מה ההבדל בין מעליות פנימיות לחיצוניות?

כאשר אתם מעוניינים התקנה של מעליות למבנים, עליכם לקחת בחשבון שיש כיום שתי שיטות שונות להתקנה שלהן. האחת היא התקנה של מעלית פנימית, והשנייה של חיצונית. ההבדל הוא במיקום של המעלית. מעלית פנימית כשמה כן היא - מותקנת בתוך המבנה עצמו ואיננה נגלית מבחוץ. מעלית חיצונית לעומת זאת - היא מעלית שבהחלט נראית מהצד החיצוני של המבנה וכל הפיר שלה מותקן בצד החיצוני של המבנה (הדלתות יכולות להיות כמובן כלפי פנים). אז מתי נעדיף כל שיטה? ומה חשוב לדעת על כל שיטה?

התהליכים הקשורים לכל אחת מהמעליות

       מתי נבחר בכל שיטה? - ההעדפה היא לרוב להתקנה של מעליות פנימיות, משום שמשך ההתקנה שלהן הוא מהיר הרבה יותר, ודורש פחות אישורים ביורוקרטיים. עם זאת יש מקרים שבהם אין ברירה אלא להתקין את המעלית מבחוץ – משום שבחדר המדרגות עצמו אין מקום לכך, ושיפוץ מבפנים עלול להאריך מאד את משך ההתקנה, עד כדי כך שהתקנה של מעלית חיצונית כבר משתלמת יותר.
       מה האישורים שצריך? - רוב הרשויות המקומיות מערימות פחות קשיים כשמדובר על מעליות פנימיות מסיבה אחת - הן בכל מקרה לא משפיעות על החזות החיצונית של המבנה ולא משפיעות על חזות פני העיר. לכן, אם אתם מעוניינים במעלית חיצונית קחו בחשבון שתצטרכו לספק יותר אישורים כדי לקבל את ההיתר – כולל הוכחה שאתם לא חורגים מידי מהקו של הבניין, שהמעלית לא תגיע לקומת קרקע (למעט מקרים מיוחדים), ושהמעלית עצמה לא תהיה בעומק של יותר מ140 ס"מ כלפי חוץ. יש עוד היתרים שונים כמובן שכדאי לברר מול העיריה לפני שמתקינים את המעלית החיצונית.

מה עם זמני ההקמה?


זמני ההקמה של מעליות פנימיות וחיצוניות אינן כה שונות אחת מהשניה, וזה יותר תלוי בקריטריונים אחרים (למשל האם זו מעלית הידראולית או חשמלית). עם זאת, משך ההקמה הממוצע של שתיהן עומד כיום על חצי שנה. כדאי לזכור כמובן, שאפשר להקים כמה מעליות שונות, בזמנים שונים כדי שבכל פעם חלק אחר במבנה יקבל את השירות הנדרש - אבל זה כבר לשיקולכם האישי.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מעליות ביתיות חיצוניות

מעליות לבניין פרטי